Reacties Halewijn
klik links voor reacties overige voorstellingen

Pers

Curt Simons, het Parool , 27/01/10
(…) Een voorstelling volgens het vaste MTC-concept: de spelers zijn muzikanten en de muzikanten acteren. Het door Lise-Lott Kok geregisseerde stuk is gebaseerd op de beginzin van een middeleeuwse ballade: ‘Heer Halewijn zong een liedekijn / Al die dat hoorde wou bij hem zijn’.
(…) Halewijn heeft alle trekjes van een loverboy. Hij geeft Wien cadeautjes en vertelt haar dat ze het mooiste en bijzonderste meisje van de wereld is. Wien valt in eerste instantie als een blok voor hem. En dat terwijl ze ziet dat het met andere meisjes verkeerd afloopt. Hij laat ze niet werken als prostituees, maar maakt ze dood met zijn zwaard. Wien wil overleven en bindt de strijd aan met haar grote liefde. Of ze daar met haar girl-power in slaagt, wordt aan het einde duidelijk.
(…) Kinderen van acht vonden het vooral spannend. Kinderen van twaalf bleken de loverboy-problematiek te zien. ‘Hij heeft haar gewoon belazerd,’ vond een meisje van twaalf.
Het MTC wil Halewijn niet alleen op scholen, maar ook in theaters gaan opvoeren. Het moet raar lopen als dat niet lukt. De voorstelling mag gezien worden, en niet alleen door kinderen.
 

Reacties van bezoekers na try-outs, première en de presentatiedag

  • We hebben enorm genoten van de voorstelling. Lekker tempo, humor, bijzonder decor, goed gemusiceerd, spannend (soms iets té spannend voor mijn dochter van 8!) mooie vormgeving. Kortom: helemaal goed!! (reactie na premiere)
  • Mam, waarom mag je niet plassen boven een brandnetel? Oooh… meisjes… (10-jarige jongen tijdens première)
  • Wil je jullie hele team complimenteren met deze fantastische voorstelling. Ik heb genoten. (reactie na première)
  • Ik vind het een 10+. (9-jarige jongen op presentatiedag)
  • Nee, een 1000! (9-jarig meisje op presentatiedag reageert op de vorige reactie)
  • Hij heeft haar gewoon geflasht. (12-jarig meisje bij try-out)
  • Vet kasteel met die blokken. (8-jarige jongen bij try-out)
 
Het Muziektheatercollectief